Lidt hjælp til søgning på arkivdk.

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 9/5 2018, 16:59 (2173 dage siden) @ Steffen Dresler

Ja, --det er fint med arkiv.dk, men man skal passe meget på med tekster og årstal.

I og med, at jeg har lagt mange fotos ud på "nettet", kan jeg nu også genfinde mange af dem på arkiv.dk, men med helt forkerte angivelser. Der "stjæles" fra både mine egne hjemmesider eller hvor de nu er havnet (f. eks. jernbanen.dk eller Sporskiftet) til såvel andre hjemmesider som -især- facebook.

At der "stjæles" er een ting, men at man overhovedet ikke læser de medfølgende fototekster er en anden sag. Man trykker bare "Gem som" og lægger det på nettet et nyt sted. På facebook er der straks een, der skriver "Her boede jeg i 1951", og så er billedet allerede "dømt til" at være fra 1951, når de næste begynder at tilføje deres erindringer. Fotografnavnet kommer sjældent med, men det er jeg såmænd af og til ligefrem glad for. Det er de mest utrolige historier / angivelser, der kommer ud af det, ofte noget jeg nødig vil lægge navn til.

En dar er der nogle, der sender billederne videte til arkiv.dk, hvor de så kommer til at ligge med disse mangelfulde/forkerte angivelser.

"Indgangen til din danmarkshistorie." Åhhh ja, men den bliver ofte derefter. (Det er ikke arkiv.dk´sskyld - det er jeg med på). Man kan gå ind og skrive til arkiverne for at få rettet, men der er nogle med mange fotos, der så får meget travlt. Nogle arkiver retter / andre anmoder om dokumentation ! ! ! Man forlangte ikke nogen dokumentation, da det forkerte blev lagt ind.

Flere af billederne -kan man se- er blevet forringet med flere klasser på vejen. Fotokopierede / affotograferede fra bøger/blade eller originale papirfotos samt kopieret direkte fra nettet. Et sted ligger et -fra min side- nydeligt sort/hvid-foto, men her i en tydelig brun/hvid udgave og med forkert tidsangivelse ! ! !

Det er nævnt før, men kan tilsyneladende ikke nævnes for ofte. Der, hvor jeg finder flere af mine fotos - ingen nævnt, ingen glemt - er der kommet flere til med fejl. Der er fejl så store, at en blind kan føle det med sin stok (som man siger), men der er mange flere, hvor (næsten) kun fotografen kan se det. "Så kan det vel være lige meget ! ! !" Kan det ???

Diverse forfattere "græder" vist ofte, når de sidder med de samme foto-forlæg med forskellige årstal.

Hvorfor skulle det kun være mine fotos der kommer ud for dette.

Der må vel være andre med mange fotos, der kommer ud for det ! ! ! Gør I noget ved det ???

Erik V.
www.evp.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak