Lidt hjælp til søgning på arkivdk.

af Niels Munch, 9/5 2018, 17:35 (2172 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Hvorfor skulle det kun være mine fotos der kommer ud for dette.


Hej Erik,

Senest har jeg konstateret nogle af mine billeder lagt på på dette site: http://remisen-randers.dk/ - uden at deres webmaster og jeg har været i kontakt med hinanden. Eneste sted, jeg har offentliggjort billederne, er her på jernbanehistorisk forum.

Jeg må imidlertid slå mig til tåls med, at billederne er optaget før 1970, og dermed ikke underkastet reglerne om ophavsret. De "etiske regler" om, at fotografens navn og de oprindelige data bør følge sådanne billeder, er ikke nogen, de ivrige skribenter på facebook og andre medier kerer sig om. Dér hersker der ren anarki.

Dog har jeg været i dialog med et lokalarkiv, der har uploaded billeder på www.arkiv.dk, herunder nogle af mine - nyere end 1970. Lokalarkivet tilbød - i er kendelse af, at billederne var underlagt ophavsret - at fjerne billederne, subsidiært opføre mig som fotograf. Billederne havde de fået fra en donor, der havde rystet nettet for revl og krat, brændt fangsten på en CD-rom og sendt den til lokalarkivet, som derefter lagde dem på arkiv.dk med de oplysninger, lokalarkivet selv fandt for gode.

Jeg er selv nået til den holdning, at jeg generelt ikke gider opponere mod "misbrug" af fotos fra før 1970, men koncentrerer mig om dem efter. Etiske regler udgør ingen "trussel"; men loven om ophavsret gør - åbenbart.

M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Ambulancetoget holder klar
Ambulancetoget holder klar

Denne artikel stammer fra bogen ´Eventyret om Jernbanen´ af J. Fr. Lawaetz, Jespersen og Pios Forlag 1935. Den handler om, hvad der sker når alarmen lyder over Godsbanegården og hjælpetoget rykker ud med hjælpevogne, redningsvogne og ambulancevogne.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak