Lidt hjælp til søgning på arkivdk.

af Steffen Dresler, 9/5 2018, 19:20 (2178 dage siden) @ Hans-Henrik Landsvig

Go´aften til alle.

Nu var min tanke med at vise, hvor nemt det egentligt var at navigere rundt på arkiv.dk, ikke at starte en debat/diskussion om andre personers tilgang til moral, skrevne- som uskrevne regler på arkivsiderne (i princippet alle sider) og da slet ikke på Facebook, da jeg ikke kender til sidstnævnte og ikke er oprettet som bruger. Derimod udelukkende at vise ”os” almindelige brugere, at det KAN være nemt at navigere rundt lige her og få be- eller afkræftet allerede kendt viden eller som inspiration for f.eks. modeljernbanen.

Men når dette så er sagt ved alle vel også (burde!), at man skal have en sund skeptisk tilgang til alle materialer, især udlagt på internettet, med mindre man ved at de pågældende sider har en validitet og en grundig eventuel museal (anerkendt museum) baggrundsviden/undersøgelse. Og det har lokalarkiverne ikke altid, da de jo er afhængige af de informationer de får ind fra andre, med mindre de har kendskab til billederne. Og det (viden om) kan vi nok ikke ændre på og min erfaring er, at de er flinke og hjælpsomme og lytter, hvis man kommer med forslag/rettelser etc.

Ja, jeg har fundet en del billeder OGSÅ på bl.a. arkiv.dk, hvor jeg kan enten supplere eller komme med rettelser til, subsidiært gøre en legal rettighedsindehaver opmærksom på et muligt misbrug. M.h.t. tilføjelser, se bl.a. her:

https://arkiv.dk/vis/2166199

Men jeg skal ærligt indrømme at det ikke er normalen. Livet er for kort til at bruge tid på rettelser eller ærgre sig over misinformationer, det må man selv være herre over og at bruge sin sunde fornuft.

Sluttelig er der jo nogle regler vi skal forholde os til m.h.t. ophavsret, hvad enten vi kan lide det eller ej; selv jeg er blevet misbrugt med mine tegninger! Vi fik en snak og så er det ovre (The big stick!!).

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: I går fik jeg tilsendt et antal billeder fra et lokalarkiv om noget jernbane slet ikke tidligere kendt i Tif. format. Jeg var bare hjælpsom;-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak