Hvorfor 2 spejlæg på Vejle Nord?

af G Rithmester, 11/5 2018, 19:05 (2148 dage siden) @ Ove Nygaard

Hej. Det er rigtig. Det højre spejlæg er den gamle model med træskaft. Måske er din forklaring svaret -
jeg har ikke selv et bedre svar.

Mvh

Gustav


En forklaring kunne jo også være, at den gamle model med træskaft var til brug ved afgang for togene på Vejle - Vandel - Grindsted Jernbane (VVGJ), der udgik fra Vejle Nord, og den finere model til DSB-togene. Jeg har selv i en fjern fortid, kort før privatbanen blev nedlagt, forrettet tjeneste på Vejle Nord, da den var fællesstation/overgangsstation , men jeg erindrer dog trods alt ikke, at der var valg mellem to afgangsstokke. Men på den anden side var der på de mange overgangsstationer til privatbaner, som desværre forsvandt i tresserne, så mange "restriktioner" omkring ejer- og brugerforhold, at det såmænd også kunne have omfattet noget så enkelt som brug af "egen afgangsstok"! :-D
De enkelte "overenskomster" havde sommetider et indhold, som i stedet for at regulere og sikre samarbejdet, en gang imellem havde et indhold, som skulle sikre, at "samarbejdet" blev så besværligt som muligt - ingen skulle komme "gratis og let" om ved det!

Tro ikke, at der ikke også i gamle dage var "godkendelsesnapoleoner", som let kunne hamle op med nutidens moderne trafiktilsyn. Duk og væk;-)
God Kristi Himmelfartsdag.

Ove af Erritsø


Jeg har selv overvejet samme forklaring men fandt den umiddelbart for "speciel". Men OK. Verden i almindelighed og måske statsinstitutioner i særdeleshed var væsentlig anderledes på den tid, hvor kvindebevægelse blot var en gangart.

Venlig hilsen

Gustav


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak