Hedensted i maj 1974

af kbayer, 20/5 2018, 21:19 (2167 dage siden)

Apropos det fine maj-vejr, så skal mit indlæg denne gange handle om et besøg langs hovedbanen mellem Vejle og Horsens i maj 1974. Jeg havde atter engang fået lokket min kone og min dengang min ca. 1½ år gamle søn med på jernbanetur.

Jeg fandt et dejligt sted i en skov syd for Hedensted tæt op ad jernbanelinien til at nyde medbragt frokost. Og mens min kone ordnede det praktiske (mon det ville gå i dag ? - næppe vil min nuværende kone givetvis indskyde, hvis hun fik lov til det !)

[image]

[image]

Så gik turen ind til Hedensted station. Som jeg husker det, så var tilrettelæggelsen af sådan en jernbanetur dengang ikke baseret på en køreplan med timede fotos af tog på de besøgte stationer. Der var ingen internet, og jeg havde ingen DSB køreplan på hylden. Så mit udgangspunkt var, at hvis vi ventede længe nok, kom der sikkert et tog.

[image]

[image]

Så 14.10 den 15/5 1974 stod min lille familie klar på perronen i Hedensted til tog-kig. Og ca. 14.20 var der gevinst. Mo 1837 rullede til perron på vej sydpå mod Vejle. Og så gik hele det vante procedure med stykgods og hyggesnak i gang på perronen.

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

Og så rullede Mo1837 videre mod Vejle, og vi kørte nordpå til et par stationsbesøg mere, desværre uden den samme tog-oplevelse som i Hedensted.

[image]

Og dermed har jeg vist jer de fleste af mine jernbanefotos fra Jylland, så i de kommende afsnit vil jeg tage jer med til Fyn og Sjælland. Nogle af disse fotos har I set før, men jeg håber at I bærer over med mig, når de bliver sat ind i en anden sammenhæng.
Fortsat god pinse til jer alle :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Med P 917 over Sjælland
Med P 917 over Sjælland

Lars B. Christensen har igen været i avisarkivet og har fundet denne levende beretning i Dagens Nyheder en søndag i 1935. I artiklen beskriver journalisten, hvilken oplevelse det var, at køre med på maskinen fra København til Korsør.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak