"Jernbanekilder.dk", nyhed fra Danmarks Jernbanemuseum

af Steffen Dresler, 8/6 2018, 12:25 (2120 dage siden)

Godmiddag til alle

Danmarks Jernbanemuseum har udsendt en pressemeddelelse til jernbanesider, klubber og museer her og i udlandet om et helt nyt tiltag med hensyn til vidensdeling, ikke set før elektronisk i Danmark og norden for den sags skyld.

Det er en GOD DAG for DANMARKS JERNBANEHISTORIE. Jeg vil tillade mig at skrive nok en af de bedste i meget, meget lang tid.
Dagen i dag betyder nemlig, at der er premiere på DANMARKS JERNBANEMUSEUMS faktisk helt unikke nye ”Jernbanekilder.dk”. For at citere direkte fra indgangsteksten:

”Her kan du se et udvalg af materialer fra vores samling af fotos, videofilm, tegninger, kunst og meget andet til dokumentation af de danske jernbaners historie.

En del af samlingen vi i de kommende år blive gjort tilgængelig i jernbanekilder.dk, hvor udvalget løbende vil blive udvidet med nyt materiale”.

Kort sagt betyder det, at Danmarks Jernbanemuseum har digitaliseret i tusindvis af fotografier, hovedtegninger, deltegninger af næsten alt rullende materiel, lokomotiver, damp- som motorlokomotiver, passager-, gods- og specielvogne.

Ud over materielbillederne er der billeder af dagligdagen, strækninger, bygninger, broer, færger, ja alt hvad hjertet kan begære. Der er også kunst og ikke at forglemme, den første del af forhåbentlig en masse ældre digitaliserede jernbanefilm samt også helt nye. Ved at klikke på et billede kan du se hvor det er fotograferet og med hensyn til bygninger og andet, se hvilke strækninger og følge disse med ny billeder.

Gå selv ind og se, leg, udforsk, bliv klogere, slap af og alt dette ved hjælp af din musetast på PC´en eller hvad du nu anvender. Og så kan du selvfølgelig downloade det hele til eget brug, billeder normalt i Tif. format og tegninger i PDF. Er du interesserede i bedre kvalitet til bl.a. bogudgivelser eller ønsker du at anvende billeder på offentlige hjemmesider/kommercielle sider, skal du selvfølgelig kontakte Danmarks jernbanemuseum først. Og det er jo både forståeligt og yderst rimeligt, en selvfølge skulle jeg sige.

Det har været – og er – et KÆMPESTORT arbejde der er foregået med scanninger, sted- og typebestemmelser, inkorporere geografiske informationer på kort etc. Stort set gennemført af en her på siderne kendt skribent, bl.a. kendt for sit vid, well done!!

Du kan tilgå ”Jernbanekilder.dk” via museets hjemmeside under ”Viden og samlinger” eller http://jernbanekilder.dk/welcome.jspx

Og så skal du nok være klar til at bruge meget, meget tid på siderne.

Tillykke til Danmarks Jernbanemuseum med ”Jernbanekilder.dk”.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB:I dag må det være svært at være en negativ gammel mand sur på museet:-) .


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak