København L - eller hvor - og hvad?

af Svend, Storkøbenhavn, 14/6 2018, 22:40 (2136 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Hej alle,

Nedenstående foto (Københavns Foto-Service/Danmarks Jernbanemuseum) er fra 1951, og jeg formoder, at det er fra Slangerupbanen og viser driftslederens plads på København L. Det tyder telefoncentralen på væggen på. Teksten på diverse ophængte papirer giver ikke noget spor at gå efter.

[image]

Er det København L, så er det vel på stationskontoret, eller....? Jeg er ikke gammel nok til selv at huske stationens indretning i detaljer.

Kan nogen hjælpe?

.
Jeg kan ikke se, hvor det er (har været på København L adskillige gange). Men "driftslederen"......? Det begreb har jeg aldrig hørt anvendt. Menes der stationsbestyreren?


Ja, "driftsleder" er ikke nogen datidig betegnelse, men blit en "stationsbestyrer" var det næppe heller. Jeg mener lederen af banens toggang (togleder?) herunder materieloverførslen til/fra Lersøen. Det er lidt mere end stationsbestyrer, mener jeg.

.
Nej, nej ..... strækningen blev i DSB-tiden drevet og kørt som alle andre strækninger med stationsbestyrere på togfølgestationerne og en togleder i distriktet, som kunne træffe afgørelser, hvis det hele begyndte at sejle (aflysninger/tillysninger af tog mm).


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Gastoget
Gastoget

Under 2. Verdenskrig kørte flere motorvogne og -lokomotiver fra både DSB og privatbanerne på naturgas. Denne artikel om DSBs forsøg med naturgasdrift stammer fra Vingehjulet nr. 2/1946 og er skrevet af Trafikassistent K. F. Fauerschou, Struer.

Læs mere
Svenska-lok

Jernbanebøger

Holbæk Havnebane

Holbæk Havnebane. Pris 160 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak