Et broikon over en jernbane forsvinder, Rampen i Næstved.

af Niels-Erik Hansen, Roskilde, 21/6 2018, 19:27 (2108 dage siden) @ Steffen Dresler

Og hvem har "tusinde gange" som knægt sået på broen og betragtet livet på stationen på både nord- og sydsiden? - Det har jeg!

Jeg må indrømme, at det har været den grundlæggende inspiration til min interesse for tog og senere karriere ved jernbanen. – Fra mit barndomshjems stue- og køkkenvindue havde jeg udsigt til togene. – Fra stuevinduet kunne jeg se livet under broen (remisen og livet der. – Var jeg ikke tilfreds, gik jeg op ”på broen”, som jeg sagde til mine forældre, når jeg gik). Fra køkkenvinduet kunne jeg se indkørselssignalerne (armsignaler) fra både Præstøbanen og Sydbanen. – ”Lige pludselig” var indkørselssignalet fra Præstøbanen væk …..

Det værste jeg tror jeg kan huske fra en af mine ”ekspeditioner” på Rampen var, at jeg sammen med en skolekammerat en dag med sne var med til at lade en snebold falde ned i udstødningen på en MY-er (der ikke havde rilleudstødning), som kørte mod Vordingborg. – Jeg tror, vi ramte plet, for han antyder derefter, at toget snart går i stå! – Hans far var lokomotivfører …..

Den anførte påstand om manddomsprøve vil jeg ikke betvivle. – Jeg husker også, at der i noget, der ligner ”lidt over hovedhøjde” i en periode var udlagt en form for pigtråd for at undgå utilsigtet færdsel over buerne.

Minderne har man lov at ha’. – Nu har jeg minderne om mere end 47 års god ansættelse ved jernbanen i bagagen! – Jeg gælder mig fortsat over at gå på arbejde.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak