Avatar

Er der nogen der ved...

af Morten Flindt Larsen, København K, 28/6 2018, 15:24 (2100 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Mit bud er Ny Banegårdsgade 55 Århus frem til tiden med driftsområderne, hvor det ser ud til, at vognfordeleren for hele landet havde adresse Bernstorffsgade 44, København i Godstrafiksektionen.
Mvh
Georg


Tak Georg, så kom jeg på sporet igen, og jeg tror, at du har løst mysteriet. :-) :-) :-D

Ny Banegårdsgade 55, Århus, er det ikke, for dér havde bygningen trefags vinduer, både til gaden og til gården. Så er der Bernstorffsgade 44, København, i Godstrafiksektionen, og det kan passe med fotoet på dette link med foto af Bernstorffsgade 44 (Ilgodsekspeditionsbygningen), næsten nede i bunden af siden. Her ses i hvert fald flere steder f.eks. pakhusene et antal tofagsvinduer med 2x2 sprosser. Bernstorffsgade 44 ligger lidt anderledes placeret i dag, for man har saneret området et par gange siden 1960'erne.

Her er fotoet, det drejer sig om:
[image]

Og nu er der så selvfølgelig straks nogen der kommer og siger, at jamen de kender da alle personerne på fotoet, for dem har de arbejdet sammen med. Lad høre! :-D


.
---------------------------
.

Mon ????

Hvis det skulle være det gamle Ilgodspakhus- senere Fyffes / A.W. Kirkeby, eller måske snarere de to "ender" / gavle af pakhusene, passer det vel næppe med alle de "gamle" DSB-mærkede Magneto-telefoner" -- så havde der i 1960´erne sikkert (også) været nogle KTAS-by-telefoner -- enten direkte tilsluttet KTAS-nettet eller måske gennem et mindre KTAS-omstillings-apparat, og formentlig med KTAS-magneto-apparater ?????????

Der var også sådanne omstillingsapparater på Gb - hovedbygningen i de store ekspeditionslokaler (Central 5421 (eksp. U /Udgået gods og central 14991 ??? eksp. I / Indgået gods)). Mon ikke de holdt til bygningens nedrivning i 1969.

Kan foto ikke bringes med mulighed for at se det i en større udgave.

Er der noget der ligner et optagelsestidspunkt på fotografiet. Måske et fotofirna / telefonnummer ?

"Den" skal lige "simre" lidt.

Erik V.
http://evp.dk/index.php?page=godsekspeditionen

[image]

Som anført i trådstart er det 1950, det drejer sig om. Nærmere bestemt i september. Men naturligvis, ret skal være ret, så billedet skyldes Københavns Foto-Service/Danmarks Jernbanemuseum. Nu har jeg selv, så sent som i 1990'erne arbejdet på DSB kontorer, hvor der ikke fandtes bytelefoner og man i stedet ringede ind og ud af huset via omstillingen (automatisk via selector, men det havde man ikke i 1950). Det var helt almindeligt. Men som sagt, man skal jo have arbejdet på sådan et kontor for at have den erindring.

Men lad det simre, med Georgs adresse Bernstorffsgade 44 in mente. Det har sikkert været særdeles praktisk at have de to landsdeles vognfordelingskontorer placeret ved siden af hinanden og tæt på Generaldirektoratet (når cheferne skulle holde møde).

Og nej, billedet kan ikke bringes i større udgave. Så er der jo bare nogen, der hugger det.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak