Avatar

Det nye EU direktiv vedr. copyright nedstemt

af Morten Flindt Larsen, København K, 6/7 2018, 13:06 (2114 dage siden) @ UTJ

Fotografier er desværre landet tomrum, hvor der ikke er en klar definition hvad er et værk, som er beskyttet dødsår plus 70 år eller et alm. billede som kun er beskyttet efter det er taget efter 1970 (snart 50 år) iflg §70. Der mangler noget at gå efter. Men for at det er et værk skal der være en kreativ proces bag. Det bliver ikke ændret ved forslaget.

.
Kulturstyrelsens vejledning er nu ganske klar. Det skal mere til end blot at have knipset på fotografiapparatet. Det kan være en opstilling eller en unik beskæring af motivet. Der falder 99 % af jernbanefotos fra, inkl diverse pressefotos. I øvrige er det fra 2020 ligegyldigt med før og efter 1970 for fra da af er det en 50 års regel og så bliver billeder fra 1970'erne gradvist "frie". Man skal dog altis huske at kreditere fotografen. Det gælder uanset optegelsesår.

https://kum.dk/kulturpolitik/ophavsret/billedkunst-og-fotografier/

Glimrende. Ja, naturligvis bliver de det. Så vil der også gradvist blive oplagt fotos på f.eks. jernbanekilder.dk fra de forskellige personlige samlinger, som er tilgået museet. Mange bortgåede jernbaneentusiaster har jo også aftryk af andre fotografers fotos imellem egne, så der vil gradvist komme en bred palette af fotografnavne fra 1970 og frem. :-D :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak