Avatar

Reglementer fra DSB (1885 - 1997)

af Morten Flindt Larsen, København K, 7/9 2018, 16:21 (2057 dage siden) @ Peter Roland Hansen

Gennem tiderne har DSB udgivet mange reglementer, ordresamlinger og instruktioner til brug for personalet .
Vi er en lille gruppe, som scanner nogle af disse gamle dokumenter til Jernbanearkivalier.dk.
Det meste af originalmaterialet stammer fra private samlere, men også Veterantogsoperatører, DJM og DJK har leveret materiale.
Jeg kom til at tænke på om der i denne gruppe findes nogen, som har en oversigt over hvad etaten egentlig har udgivet gennem tiderne.
Det kunne give os et rigtig godt overblik, og give os bedre mulighed for at strukturere hjemmesiden.
På forhånd tak

Hejsa Peter,

I skal være opmærksom på, at de kodificerede ordresamlinger blot er genoptryk af uddrag af originalordre. Det er de komplette originalordreserier, som er de bevaringsværdige og kan dokumentere en udvikling. Når det drejer sig om udgivelser i løsbladssystem, et det vigtigt at scanne alle rettelsesbladene, så ændringer over tid dokumenteres. Ellers får man kun et tidsnedslag på det år, hvor ordreserien senest blev ført a jour - og kun det år. Museet i Odense har de originale ordreserier stående i Videncentret i det omfang, de haves. Ordrer med løsblade bliver samlet i det omfang løsbladene haves og der kan sammenstykkes et komplet sæt, men i mange tilfælde har museet desværre ikke alle løsblade. Hvad angår tjenestekøreplaner, TIB og lignende i løsblade, gør de samme forhold sig gældende.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Erindringer fra stationen i Grindsted
Erindringer fra stationen i Grindsted

Aage Knudsen fortæller om dagligdagen som DSB-ansat på Grindsted station i 1960´erne. Læs bl.a. om ekspedition af rejsegods, rangering med brunkulstog, privatbanerne samt forskellige anekdoter fra det daglige arbejde med både gods og passagerer.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak