Avatar

Wienerbørn ankommer til Fredericia Færge, 1921, film

af Morten Flindt Larsen, København K, 10/9 2018, 16:52 (2045 dage siden) @ Niels

God formiddag forum

En af de mange små stumfilm fra Statens Filmcentral, som D 839 har gjort os opmærksomme på, indeholder i billedteksten et for mig helt forrygende ord lånt fra tysk, som jeg vil gøre mit bedste for finde en anledning til at bruge i en passende situation- nemlig: "Indwaggonering"
- gad vide hvordan mine børn og børnebørn ser ud i hovedet, når jeg næste gang, vi skal med toget, beder dem om at skynde sig med indwaggoneringen, da der kun er få minutter til afgang :-D
[image]
Screendump fra filmen.

Det er et filmklip, som er taget fra en 22 min. lang film om wienerbørnenes rejse ud og hjem. I denne film optræder bogstavet ø ikke, der bruges o med umlaut, og da filmen synes optaget fra et østrigsk perspektiv, er det meget sandsynligt, at filmen er østrigsk produceret og tekstet og oversat af en østriger, der næppe har været en topprofessionel translatør.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hirtshalsbanen gennem 40 år 1925-1965
Hirtshalsbanen gennem 40 år 1925-1965

Dette hæfte på 60 sider om Hirtshalsbanen udkom i 1965 på Signalpostens forlag som en hyldest til banens 40 års jubilæum. Det er skrevet af A. Gregersen og med i redaktionskomiteen var endvidere Holtrup og EVP. Hæftet er konverteret til pdf-format.

Læs mere

Jernbanebøger

Med jernbane gennem hverdag og arbejde

Med jernbane gennem hverdag og arbejde. Pris 250 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak