Avatar

Billund station rives ned

af Morten Flindt Larsen, København K, 20/9 2018, 06:54 (2043 dage siden) @ Svend

Det er vist mest Banedanmark mv som ikke vil have banen - ret pudsigt med en styrelse der ikke bare parerer politisk ordre, men vedbliver med at politisere en politisk beslutning. Den nye billundbane er sådan set ikke mere flop end de fleste jernbaner i Danmark som, såfremt man ikke villle have udvikling, kunne have produceret en business-case der viste at de ikke var rentable. Det er selvfølgelig irriterende når dette baneanlæg samtidig er blevet anker i modstanden mod styrelsens eget projekt med en Vejle-Fjordbro, hvor tilgengæld Bdk som modtaæk har taget immuniseringen af Fredericia-Århus i pant. Ja sådan arbejder styrelser også, til det fælles ubedste.

.
Den vil blive et flop på den måde, at der kun er tænkt kørsel Vejle-Billund (to tog pr time/retning). Ved samme lejlighed (og udbud) ser det ud til, at togene til og fra Herning-Holstebro-Struer (et tog pr time/retning) også får Vejle som endestation.
Passagerer fra Aarhus-området vil formentlig fortsat benytte en direkte bus, da det vil være hurtigere og nemmere.

At bygge en jernbane til kun to tog i timen, er jo - efter hvad man skal dømme ud fra kommentarerne omkring København - Ringsted banens kun to togpar i timen - fuldstændigt vanvittigt og meget utilfredsstillende. Så Billundbanen er død og skal i hvert fald næppe forvente seriøs og troværdig opbakning fra de politikere, som er utilfredse med de kun to togpar København - Ringsted, herunder de af dem, som har være med til at afsætte penge til Billundbanen i Togfonden.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak