Avatar

Mystisk apparat fra DSB (?)

af Morten Flindt Larsen, København K, 7/11 2018, 07:50 (1990 dage siden) @ ivar

Efter min bedste overbevisning en poleringstromle - der er beskrivelse af sådan en her:

https://www.europeana.eu/portal/da/record/2058618/object_KUAS_7708775.html

Tingesten er ganske vist til polering af smådele til fiskestænger.

Salmonsen siger, at en Polertromle kan bruges til at rense stålpenne med.

http://runeberg.org/salmonsen/2/19/0368.html

Jeg tror vi er en del herinde, der har lært at skrive med pen og blæk og husker, at penne skulle renses, hvis de ikke skulle sprutte.

Er det helt utænkeligt, at en kontorbetjent i Sølvgade, har haft det yderst vigtige opdrag, at modtage og afrense stålpenne - og selvfølgelig udlevere et tilsvarende antal rensede? Jo fyldepennen var opfundet i 1945, men der har jo nok siddet nogle med knækflip, der har ment, at man ikke kunne skrive ordentligt med en fyldepen - og så er DSB vel ikke kendt for at være alt for hurtige til at skille sig af med forældet teknologi.

mvh
-ivar

Hej -ivar,

Det er bestemt ikke utænkeligt, at kontorbetjentene i Sølvgade 40 har poleret pennehoveder. Fotoet er fra 1945 og de første kuglepenne kom på markedet omkring 1948 (og var i øvrigt ikke særlig gode).

Jeg tør godt sætte ordet "poleringstromle" på billedet, men om den så er fra DSB, forbliver indtil videre uafklaret; der er som tidligere nævnt også enkelte billeder fra andre af Københavns Foto-Services kunder i samlingen, og der er også en del billeder af andet kontorudstyr.

Har nogen indvendinger imod -ivars gode forslag?

De bedste hilsner
M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak