VVGJ -> TKVJ lok

af Steffen Dresler, 16/11 2018, 15:48 (1960 dage siden) @ Tommy Nilsson

God eftermiddag

Jeg skal ikke kunne udtale mig om hvad der er korrekt eller ikke vedr. de omtalte lokomotiver, da de ikke har og heller har haft min interesse.
Jeg kendte personen Hans Gram Alkjær som en absolut seriøs og ikke mindst veldokumenteret jernbane historiker, der havde en meget høj standard og ikke gik på kompromis eller digtede, hvis i tvivl. Hans viden og ikke mindst arkiv var enormt og han korresponderede med ”alle de gamle”. Det vidner jo bl.a. hans ”Supplement/Rettelser til Danmarks Damplokomotiver” om. Dette skrift blev jo udgivet på opfordring af William Bay og udsendtes allerede i 1979.
At William Bay lavede mange fejl i ”Danmarks Damplokomotiver” er der ikke tvivl om, men når man tænker på hvilket enormt stort kildemateriale han har gennemgået for at kunne udgive ”Danmarks Damplokomotiver”, er fejl fuldstændigt uundgåelige. Jeg ser da derfor også Hans Gram Alkjærs ”Supplement/Rettelser” – og senere bemærkninger/artikler - som lige netop det det er, en dybere gennemgang af de tidligere opgive informationer og deraf kontrol af denne viden samt ikke mindst, mulighed for at kunne anvende andre kilder og ny viden, som William Bay ikke havde tilgang- eller kendskab til.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak