V36 vs. DSB T1.

af Steffen Dresler, 4/1 2013, 17:26 (4127 dage siden) @ Peter Andersen

Go´aften Peter!

Se DET er jo faktisk en rigtig god information, du dér har fremlagt. Der kan nu lukkes et hul, da vi nu ved, at traktoren ikke var i drift efter krigen, men først efter at den var blevet KØBT af DSB ved auktionen. Og med hensyn til købet, er dette også nyt. Jeg troede faktisk at den "bare" blev overtaget af staten (DSB). Der har ikke stået noget nogen steder, så tak for informationerne.

Den med det russiske bredspor "r" kender andre helt sikker bedre til end jeg. Men der var da tale om normalsporede tankvogne der blev udlånt, ikke sandt?
I Rusland blev vogne jo omsporede af såkaldte "Omsporingsenheder" til/fra russisk/normalspor ved en fysisk udskiftning af aksel og hjul. Der var da ikke tale om en "mekanisk" tilpasning gennem et "omsporingsspor" som senere bl.a. mellem Frankrig og Spanien.
Altså at de nævnte tankvogne var normalsporede ved ankomst til DK og at de blev udlånt som sådan? Ja, ja, det KUNNE jo være transporterede uden hjulsæt.

Tak for informationen.

Steffen

"In actis esto volucris"


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Odsherreds Jernbane 1899 - 1949
Odsherreds Jernbane 1899 - 1949

Ved Odsherreds Jernbanes 50 års jubilæum i 1949 udgav banen dette jubilæumsskrift, der fortæller om banens forhistorie, bygning og drift fra åbningen i 1899 til 1949. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak