Avatar

Afsporing/ulykke i Hobro 15. oktober 1935

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 10/2 2013, 23:00 (4091 dage siden) @ Jenny

Herligt! Tak for det!
Hvad så med det i tråden foranliggende foto, som filmklippet skulle referere til. Er det så også fra Hobro?
Personligt mener jeg ikke umiddelbart, at jeg kan få øje på en sammenhæng
.

Hej!
Historikeren Gerhard Schoop, Hobro, havde en søn, Peter Schoop, der gennem mange år var ansat først ved DSB og senere ved BaneDanmark. Da han døde, overtog faderen 2 store ringbind, fyldt med artikler gennem rigtig mange år om mange af DSBs uheld og ulykker. Det er i denne samling, jeg har fundet artiklen om uheldet på Hobro Banegård. På filmklippet nævnes produceringsåret at være 1936!

[image]

Angående ovennævnte foto, nævnt i citatet, har det intet med uheldet i Hobro 1935 at gøre. Noget kunne tyde på at billedet stammer fra et uheld/ulykke/sabotage ved Sdr. Onsild, på grund af de flade marker/enge til højre i billedet. Men det arbejdes der på at finde ud af.

Mange hilsner fra
Jenny Lyngaa

Buch & Gomard: "Danmarks Jernbaner" (1933 f.f.) skriver p. 472:

"Den 15. Oktober 1935 Kl. 6 afsporedes en Godsvogn i Godstog Nr. 2936 ved Indkørselen på Hobro Station. Da Lokomotivføreren bemærkede uheldet, bremsedes Toget stærkt med det Resultat, at fire Godsvogne nærmest Maskinen væltede paa tværs af Sporet og knustes. Flere Vogne afsporedes, og en af dem løb op paa en Boggiesvogns Bagperron. Det menes, at en nedfalden Vogndel var Skyld i Sporafløbet."

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak