Avatar

Boganbefaling for trafikelev-nørder

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 21/2 2013, 20:14 (4075 dage siden)
redigeret af Thomas Boberg Nielsen, 21/2 2013, 20:31

Ved en tilfældighed blev jeg opmærksom på en bogudgivelse, som jeg ikke har set omtalt noget sted, hvor sådanne jernbanebogudgivelser normalt omtales.

Det drejer sig om bogen "Et liv ved etaten" af Erik Hedegaard Hansen, der gennemgik den traditionellse DSB trafikelevuddannelse og som i bogen har beskrevet sine år ved DSB 1948-2001.

Jeg har modtaget bogen i dag og har skimmet den. Teksten ser yderst interessant ud. Der er en del sort-hvide billeder, hvoraf nogle dog er noget "takkede" pga. pixel-konverteringen (eller hvad sådan noget nu hedder). Men der er også mange billeder, der er gengivet meget fint. Personligt har jeg forelsket mig i et ukendt billede fra Vejle Nord.

Bogen er på 219 sider, forlag "Historia Forlag", 2012, ISBN 978-87-92892-74-4. Jeg købte den for 150,- kr. (og det er billigt for 219 siders jernbanehistorie fra en samtidig kilde, der var "på pletten") + 50,- kr. i porto på www.historia-books.dk. Men mon ikke også Tommys samarbejdspartner kunne finde på at lagerføre den?

Det skal ikke opfattes som en anmeldelse. Jeg har som sagt ikke læst bogen. Men den fortjener så absolut omtale i en større kreds.

For god ordens skyld anføres, at jeg ikke har aktier i bogen eller dens udgivelse. Jeg glæder mig blot over dens udgivelse og ærgrer mig fortsat over, at jeg aldrig fik mulighed for at få en traditionel DSB trafikelevuddannelse. Jeg var kun 9 år, da uddannelsen ophørte.

Men allerhelst ville jeg da have været stationsforstander i Støvring i 1869:-).

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak