Bogense Station i dag (OMB - NFJ), fotos

af Claus E. Hansen, 22/8 2014, 15:12 (3507 dage siden)
redigeret af Claus E. Hansen, 22/8 2014, 16:01

Turen kom forbi Bogense, hvor stationsbygningen stadig eksisterer i bedste velgående. I dag holder Nordfyns Museum til derinde; www.nordfynsmuseum.dk/index.htm
Der var en jernbanerelateret DVD til salg nemlig; "De 3 Nordfynske Privatbaner", der kort, men meget levende fortæller om de fynske privatbaner. Der er desuden et spændende radiointerview med den gamle stationforstander i Bogense, op til nedlæggelsen af banerne i 1966.

På det gamle stationsområde er der i dag busholdeplads til afløserne for togene.

Et besøg i den gamle købstad kan absolut anbefales, det er en meget hyggelig by.

Mvh
Claus

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

Avatar

Bogense Station i dag (OMB - NFJ), fotos

af Morten Flindt Larsen, København K, 22/8 2014, 16:34 (3507 dage siden) @ Claus E. Hansen

Ak ja, som at se den gamle Viborg station igen. Tak for synet af de flotte fotos fra én, der ikke kommer så meget omkring mere. :-)

Venlig hilsen
M:-)rten

Avatar

Bogense Station i dag (OMB - NFJ), fotos

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 22/8 2014, 22:25 (3506 dage siden) @ Claus E. Hansen

Tak for billederne, Claus.

Gid at visse andre af vores prægtige gamle stationsbygninger på samme måde blev brugt til nogle nyttige formål, hvor både bygningens arkitektur og "ånd" vil kunne bestå og blive værnet om :-)

Bogense Station i dag (OMB - NFJ), fotos

af Holger Sørensen, Hedehusene, 23/8 2014, 08:40 (3506 dage siden) @ Carsten B. Thomsen

Ja - du har så evig ret. Og det gælder ikke bare jernbanebygninger af enhver slags, men også fabriksbygninger af enhver slags.

Det er mere "reglen" end undtagelsen at disse bygninger ved frasalg/salg bliver maltrakteret på det voldsommeste med bl.a. nye tage, vinduer, ændringer i arkitekturen, murværk bliver malet i alle mærkelige farver, tilbygninger bliver fjernet osv. osv. så der ikke er meget tilbage af det oprindelige.

Jeg bor et begunstiget sted, idet Hedehusene station inkl tidligere posthus, pakhus og forstanderbolig fremtræder i "original" stand.

Hilsen fra Holger i Hedehusene :-) ;-) :-)

Indsend billeder

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak