To billeder fra KbhG ca 1960

af Steen Larsen, Søborg DK, 23/3 2017, 02:02 (2585 dage siden)

To billeder fra KbhG som min forlaengst afdoede far Henning Larsen optog omkring 1960. Min far var ud af jernbanefamilie fra Struer og mens han gik paa Maskinmester skole i Koebenhavn, koerte han som fyrboeder paa Sjaelland. Jeg er sikker paa at det ikke er fra min far jeg har faaet min jernbaneinteresse for han broed sig ikke om arbejdet ved banerne. Efter nogle aar fik han job som maskinarbejder ved Carlsberg hvor han forblev indtil han skulle pensioneres.
Han var ret ivrig amatoerfotograf med sit Kodak Retina, og fremkaldte film og lavede billeder i vores lille toiletrum som var uden vinduer. Jeg tilbragte mange timer sammen med ham i "moerkekammeret" som dreng og syntes det var ren magi naar konturerne paa billederne kom frem paa papiret i fremkaldervaesken.
Desvaerre som sagt interesserede banerne ham ikke og han tog kun ganske faa billeder fra hans arbejdsplads. Men her er to som jeg vist ikke har praesenteret foer i dette forum.
Det foerste er en E maskine ved klargoeringen paa Gb og det andet er inde i remisen. Man ser forrest en C, derefter en D, en P og det er vist endnu en D bagerst. Desvaerre kan man ikke se lokomotivnumrene paa billederne, men hvis nogen af Jernbanenes laesere kan faa yderligere detaljer ud af billederne skal de naturligvis vaere velkomne.
Mhv Steen

[image]

E maskine KbhG ca 1960

[image]

Stemning fra remisen paa KbhG ca 1960

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak