På jernbanetur i juni 1972

af kbayer, 17/4 2017, 15:35 (2537 dage siden)

Sommerferie og tid til at kigge på jernbaner. I sommeren 1972 mangler jeg kun ca. 6 måneder af min læreruddannelse på seminariet i Haderslev, så venter job og løn - tror jeg ! Det viste sig i januar 1973, at lærerjobs stort set ikke fandtes i januar måned. heldigvis lykkedes det så at finde et job efter intensiv jobsøgning gennem februar 1973. Og jobbet var i Grindsted - jackpot!

Men den 29/6 1972 var stemningen ubekymret og jernbaneglad. Jeg har formentlig været alene på tur mellem Herning og Skjern denne dag. I Studsgaard kunne jeg se på afgangstavlen, at der kunne blive tale om togtræf i Kibæk ved 11 tiden om formiddagen, så det gjaldt om at komme afsted...

Men først lige et blik mod Herning og Kibæk fra en overkørsel øst for Kibæk.

[image]

[image]

Så gik turen ind til Kibæk station, hvor der var roligt og fredeligt. Stationsforstanderen - eller stationsmesteren - eller hvem, det nu var, havde gang i mærkning af en cykel, der måske ? skulle med toget.

[image]

[image]

Og så ruller My 1022 - har jeg noteret i mit register - ind fra Skjern. Jeg kan ikke komme tættere på, da jeg ved, at der lige straks kommer persontog med Mo fra Herning, og krydser på stationen. Desuden er min kameraindstilling ikke god nok til at fange et kørende tog. Men her kommer krydsningen i rette rækkefølge.

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

I næste ombæring skal vi en tur til en af mine såkaldte "yndlingsstationer" på grund af det autentiske stationsmiljø - Ryomgaard.

Tak for nu - jeg håber, at I har haft en god påske.

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak