Skals i sommeren 1975

af kbayer, 6/11 2017, 19:53 (2356 dage siden)

Den 30/6 1975 tog jeg turen fra Viborg til Løgstør, og i sommervejr var der tid nok til at tage en del fotos på stationerne. Således også i Skals, hvor jeg egentlig følte, at jeg bare kunne sidde og vente på det næste tog til Løgstør eller Viborg.

Men der kom ingen tog. Og efter Løgstør blev det lidt deprimerende trods de hyggelige stationsmiljøer, og så tog jeg turen ned langs hovedbanen fra Århus til Kolding - mere om det ved senere lejlighed.

Når jeg i dag kigger på mine fotos fra Skals fortryder jeg, at jeg ikke kontaktede de DSB medarbejdere, der ses bagest på mine billeder. De må have været i gang med at lave noget ved sidesporet, noget der åbenbart tog så lang tid, at det var nødvendigt at have en af de traditionelle grå arbejdsvogne holdende på sidesporet.

[image]

[image]

[image]

[image]

Den 1/11 kunne jernbanen mellem Grindsted og Brande fejre 100 års jubilæum. Det markeres den 11/11 klokken 11.00 i Filskovs Viadukthal med en stor jernbaneudstilling, som jeg også har bidraget til. Og jeg vil i øvrigt være tilstede om formiddagen.

I den anledning vil jeg resten af november vise en stor del af mine fotos fra strækningen, samt en del af mine fotos fra Grindsted station, mens den stadig var en særdeles aktiv godsbanegård. Jeg nåede desværre kun selv at komme med toget fra Grindsted til Silkeborg en enkelt gang, og i dag kan jeg - heller ikke - forstå, hvorfor jeg tog mine billeder fra den bageste del af toget og ikke forfra! Men det kan jo ikke laves om.

Jeg ved, at Holger fra Hedehusene har mange fotos fra strækningen med på udstillingen. Det er bare godt, at der var andre, der var vågne dengang i 1971, mens banen stadig var i live!

Skals i sommeren 1975

af hdknudsen, 7/11 2017, 08:20 (2356 dage siden) @ kbayer

Hej

Tak for de dejlige billeder fra Skals station, jeg tog nogle der en regnfuld dag den 30-9 2001, mens sporet lå der endnu.

Mvh Henning

http://www.123hjemmeside.dk/hdknudsen

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]


Det Danske Stålvalseværk A/S
Det Danske Stålvalseværk A/S

Det Danske Stålvalseværk i Frederiksværk kom i drift i 1942 og har gennem tiden haft et utal af lokomotiver i drift på værkets interne spornet. Lokomotiverne blev indkøbt som skrot og anvendtes indtil de ikke kunne mere, hvorefter de blev omsmeltet i værkets store ovne.

Læs mere
DSB MP546

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak