Den gamle bro ved Esbjerg

af Georg Schmidt, tirsdag 09. januar, 2018, 21:47 (12 dage siden)

Denne bro ved I-signalet foran Esbjerg fra nord fotograferede jeg den 25/9 1982. Det er en af de gamle gubber, 1897 står der på den.

[image]

Mange ting ved banerne forsvinder i disse år, stationsbygninger, broer osv. Det ser også ud til, at det er svært at få disse entreprenørfirmaer til at tænke på den kunstneriske udførelse af de nye konstruktioner. Dette gælder især efter min mening køreledningsnettet med disse rædsler af rustkonstruktioner, der nærmest ser ud til at kunne bære det tredobbelte af det de egentlig skal. Man skulle tro med den høje spænding det hele kunne komme til at se mere let og elegant ud, nærmest det modsatte er sket.

Mvh
Georg

Den gamle bro ved Esbjerg

af Jens V, tirsdag 09. januar, 2018, 23:09 (12 dage siden) @ Georg Schmidt

Denne bro ved I-signalet foran Esbjerg fra nord fotograferede jeg den 25/9 1982. Det er en af de gamle gubber, 1897 står der på den.

[image]

Mange ting ved banerne forsvinder i disse år, stationsbygninger, broer osv. Det ser også ud til, at det er svært at få disse entreprenørfirmaer til at tænke på den kunstneriske udførelse af de nye konstruktioner.


Her kan den gamle bro - i baggrunden - sammenlignes med en nyere konstruktion...:

[image]

Den gamle bro ved Esbjerg

af hdknudsen, onsdag 10. januar, 2018, 08:26 (12 dage siden) @ Georg Schmidt

Hej

Her er et billede af den gamle Bro ved Esbjer fra 11-4 2009, hvor Arrivas Lint tog ankommer fra Varde.

Mvh. Henning

http://www.123hjemmeside.dk/hdknudsen

[image]

Den gamle bro ved Esbjerg

af NielsJ_Esbjerg, Esbjerg, onsdag 10. januar, 2018, 10:36 (11 dage siden) @ hdknudsen

Den gamle bro er meget smal, og kan kun bære 2 tons. De var nødt til at bygge den nye bro i forbindelse med opførelsen af P-huset på det gamle remiseområde, da lastbiler ellers ikke have adgang til området. Da den gamle bro samtidig er meget stejl, er det ret åbenlyst at den er ubrugelig i vore dages moderne trafik. Dengang den blev bygget, var det kun hestevogne der kørte over. Vi skal bare glæde os over at den har fået lov at stå.

Fra ´De gode gamle dage´
Fra ´De gode gamle dage´
Morten Flindt Larsen har samlet en lang række små historier og anekdoner, der fortæller om livet ved banerne, den gang tiden var en anden i ´De gode gamle dage´. De stammer fra tusindvis af gamle jernbaneblade, tidsskrifter, dagblade m.v. som Morten har gennemlæst.
 Læs artiklen 
Østre Gasværk
Østre Gasværk
I jernbanekredse er Østre Gasværk mest kendt for sin unikke jernbane og de 3 små engelske sadeltanklokomotiver, der i over 70 år skubbede kulvogne op til de store retortovne. Her er historien om Østre Gasværk med fokus på værkets interne jernbane og det rullende materiel.
 Læs artiklen 

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2018 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen