Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Datering af billede + tegning af DSB-skur

af Aleman, 10/10 2010, 07:12 (4941 dage siden) @ Kaare

Og helt lokalkendte vil bemærke, at Svendborgs nye vartegn, den sorte granitterning, endnu ikke er på plads på det lille torv lige nedenfor kirken i midten af billedet - her mangler jeg desværre det præcise årstal for opstillingen, men den blev politisk besluttet at forære den til byen omkring 1983. Så mit bud er altså sommeren 1983 - men det skulle interessere mig at høre fra andre deltagere i dette forum.


Lyder som et godt bud. Nogle flere ledetråde, der falder mig i øjnene (de fleste nok af lidt nyere dato, men min årstalshukommelse er ikke god):

- På Toldbodvej ved siden af det endnu ikke opførte Hafniahus/Codanhus, mangler der en tankstation (Shell?), som i øvrigt er forsvundet igen.

- Både den gule HK-bygning næsten ved siden af toldkammeret og rutebilstationen (med de to røde busser på pladsen) et par numre længere nede ad Jessens Mole, mangler ekstra etager.

- Dronningegården på parkeringspladsen og nabogrunden med den aflange bygning ved Dronningemaen nederst til højre, mangler. Før nævnte parkeringsplads blev etableret, henlå grunden ubenyttet, men det var nok i 1970'erne.

- Føtex med parkeringspladsen nederst til vestre har endnu ikke fået ekstra parkeringsplads på den anden side af Møllergade. Hvornår åbnede Føtex?

Mvh. Kåre - fhv. svendborgenser

Ja, de andre iagttagelser, du nævner, har jeg også selv funderet over, men - lige præcis hvornår skete denne og hin udvidelse, ombygning osv. Rutebilstationen fik jo f.eks. også påbygget et par ekstra etager, men det var langt senere. Du nævner også Føtex - jeg husker heller ikke datoen for åbningen, men oprindeligt hed den Netto - og havde røde butiksskilte. I 1985, hvor jeg kortvarigt boede i Ørkildsgade, eksisterede varehuset i fuld skala, og var vistnok omdøbt til Føtex.
Men nu er dette jo et jernbaneforum, så jeg vender tilbage til det, der var mit holdepunkt: det lille skur ved Havnegade. Jeg målte det som nævnt op, og rentegnede og byggede det siden i model - her er tegninger for dem, der kunne tænke sig at genopføre det. Målestokken nederst på siden skal være 10 cm lang - så passer tegningen til 1:87. Har nogle i øvrigt et bud på, hvornår skuret blev opført?
[image]
Venlig hilsen,
Aleman :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Orientekspressen

Orientekspressen. Pris 250 kr.

Læs mere
Sukkerfabrikken Nykøbing
Sukkerfabrikken Nykøbing

I 1884 opførte en række landmænd på Falster andelsvirksomheden Sukkerfabrikken Nykøbing. I jernbanekredse er fabrikken mest kendt for de to små Krauss-maskiner, der varetog trafikken på fabrikken i over 50 år og nu befinder sig på Museumsbanen.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak