Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Funicularer i Valparaiso - San Agustín (Generelt)

af Hans T. Møller, Risskov, 29/8 2016, 07:50 (2791 dage siden) @ Hans T. Møller

Omkring 500 m vest for Plaza Sotomayor lå funicularen ”Las Perdices”, som blev nedlagt i 1962 eller '68, og med skam at melde har jeg ikke været henne og se, om der var spor efter den.

Men vi kan lige se et foto fra selve Plaza Sotomayor med mindesmærket for de faldne i træfningen ved Iquique i 1879 - samt en veterantrolleybus! Den hvide bygning i baggrunden er den gamle hovedbanegård.

[image]

Fra Plaza Sotomayor går vi nu op ad Avenida José Tomás Ramos til den nedre station på funicularen ”San Agustín” og bliver glædeligt overrasket, for her i 2012 er den under restaurering - og den åbnede for drift senere på året! Chiles daværende præsident, Sebastian Piñera, foretog genindvielsen!

Da jeg i sin tid ledte efter funicularens øvre station, forsøgte to unge fyre at stjæle mit kamera. Det lykkedes mig at afværge det, og et par venlige betjente fra ”Carabineros de Chile” - Chiles ordenspoliti - kørte mig på sygehuset, så mine hudafskrabninger kunne blive checket. Derefter tog vi til den lokale politistation og ordnede papirarbejdet, men desværre fik jeg ikke taget noget billede af den øvre station på ”San Agustín”...

Funicularen åbnede i 1913. Den er 51 m lang, hælder 43,5 grader og ejes af Valparaiso Kommune.

[image]

Indgangen til den nedre station - den blev også senere moderniseret

[image]

"San Agustín" under restaurering


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak