Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Godsterminalen i Hirtshals behørigt indviet (Generelt)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 15/9 2016, 07:52 (2771 dage siden) @ andersj

Jeg tror, at det er i en af "Dødbringende Våben"-filmene sætningen "I'm too old for this shit"-forekommer. Sådan følte jeg det, da jeg sent i går aftes kørte til Hirtshals for at forevige "indvielsen" af godsterminalen i Hirtshals. Man kunne jo ikke vide, om toget var indtil flere timer foran køreplanen, så jeg tilbragte nogle fornøjelige timer i tilbagelænet stilling i bilen med dyne og pude.

Klokken 4.42 var der bid: Jeg vågnede op til en godsplads badet i lys og klokken 5.11 ankom MZ 1425+24 vogne+MY 1134. Toget kørte ind på det nordligste spor og efter nogen tid rangerede det mod syd ind på godspladsen (der er en ret god stigning op til godspladsen). Det gik langsomt. Meget langsomt. Jeg ved ikke, om 1134 var alene om at trække eller om 1425 skubbede på i den anden ende. Men godt lød det og det har sikkert vækket det meste af byen. Sådan skal en MY fra 1957 lyde!

Det er første gang, jeg forsøger mig ud i natfotograferingens svære kunst. Andre viser sikkert flere "daglysbilleder" senere i dag.

Klik på billederne for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Jernbanehistorisk grundforskning - det nye sort

[image]Set fra nordvest. Klokken er 5.11 og godstoget triller forbi Hirtshals stations indkørselssignal. Til højre Hirtshals stations U-signal og Lilleheden trinbræt, der ligger på Hirtshals station. Klik på billedet for højere opløsning.

[image]Set fra sydøst. Klokken er 6.05. Få minutter efter rangertrækket gik i holdt, blev godsvognene åbnet og gaffeltrucks gik i gang med at tømme godsvognene. Klik på billedet for højere opløsning.

Begge fotos: Hirtshals 15. september 2016. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak