Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

lokofører , krav mm (Generelt)

af andersj, Aalborg, 18/12 2016, 23:59 (2678 dage siden) @ Jens Hansen

Nu er lokom0tivføreruddannelse jo i dag en offentlig uddannelse, så ja den koster måske en del, men vel ikke mere end det koster at uddanne andre faggrupper? Hvad koster de 8 mdr. uddannelse, er der nogen her som har konkret viden?

Men I øvrigt, hvis kravet om svendebrev skulle være de, for at sikre at man kan gennemføre en uddannelse, ja så er alle uddannelser vel kompetencegivende.

Og i øvrigt, hvis den siddende regering kommer frem til at man ikke fremover kan tage (få tilskud til) 2 uddannelser, ja så er det vel slut med at rekruttere "svende".

www.ug.dk skriver at den tager 10 måneder.
Så koster den i hvert fald 300.000 kr. bare i elevløn (30.000 kr. pr. måned hos Nordjyske Jernbaner) Lønnen er ofte lidt højere hos DSB end privatbanerne. Uden at vide det så vil jeg formode at den koster over 1 mio. kr. inkl. løn, feriepenge, uddannelse på skole, løn til kørelærer osv.

Uddannelsen er ikke en offentlig uddannelse men foregår på to private uddannelsesinstitutioner i hhv. Tønder og København. Da uddannelsen betales af den enkelte operatør og ikke (direkte) af staten så er der og bliver der ingen begrænsning med optag på den måde.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak