Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

hvem har lavet de danske signaler??? (Generelt)

af jaer, 12/9 2017, 22:21 (2412 dage siden) @ Niels Buch

Om nogen må du vide det, nu du har arbejdet med det - hvilket programmeringssprog er disse anlæg kodet i ?

Mvh Allan


Hej Allan

Jeg kan faktisk ikke helt huske hvad det hed (måske mine tidligere kolleger kan hjælpe), men det var en assembler-kode som mindede om assembler-kode til en 8088 processor. JA det er faktisk den kode jeg blev lært op i på Sønderborg Teknikum mellem 1985 og 88. Selve den kode som beskrev sikkerhedsreglerne (også kaldet ækvationer), blev skrevet i et lidt mere tilgængeligt program og siden så omsat til assembler kode i en kompiler (der naturligvis var særligt godkendt til formålet). Kompileren omsatte koden fra ækvationsprogrammet til både en A- og en B-assembler kode. I Ebilock anlæggene er der nemlig 2 sæt software hvor resultaterne hele tiden bliver sammenlignet og kun hvis der er et match bliver f.eks. en togvej indstillet i anlægget.

Det var da lidt om koden.....

Hilsen
Niels

Vil det sige, at der kun var en kodning af sikkerhedsreglerne hosen i ækvationsprogrammet) Hvor er så sikkerheden for korrektheden?

Den med 2-af-2 (2 programmer der skal give samme resultat) havde jeg fået opfattelsen af var 2 uafhængige programmer udarbejdet af forskellige personer, hvor resultatet (output) så skal være det samme. Men et ækvationsprogrammet, der kompileres til 2, giver da ikke megen sikkerhed.

/Jan


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Det Danske Stålvalseværk A/S
Det Danske Stålvalseværk A/S

Det Danske Stålvalseværk i Frederiksværk kom i drift i 1942 og har gennem tiden haft et utal af lokomotiver i drift på værkets interne spornet. Lokomotiverne blev indkøbt som skrot og anvendtes indtil de ikke kunne mere, hvorefter de blev omsmeltet i værkets store ovne.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak