Avatar

Trafikplan for den statslige jernbane 2017-2032 (Generelt)

af Michael Deichmann ⌂ @, Gribskov kommune, fredag 01. december, 2017, 12:20 (1227 dage siden) @ Scharfenberg

Man har hos DTU lavet et landstrafikmodel som udregner den slags. Når har en masse gode projekter, så skal man ide om, hvad har størst effekt, så man kun bruger de sparsomme midler på det, som giver mest værdi.


Og det er jo netop den model jeg anfægter. At man bruger en masse ressourcer på at lave de udregningsmodeller osv osv. Og så er der sparsomme midler til at udføre selve arbejdet :) Men det er bare mig der ser det sådan og nok ikke flertallet, det er jeg med på.


Jeg tror heller ikke, at hverken DTU, Trafikstyrelsen eller andre siger, at landstrafikmodellen er eksakt videnskab. Men den er et vigtigt bud (kvalificeret skøn) på, hvor de sparsomme midler giver størst effekt. Det synes jeg er bedre end at man spilder penge på tvivlsomme projekter - alene fordi man ikke havde nogen anelse om de direkte og afledte effekter. Selv om man ikke er kæmpe fan af Djøf'ere og andre med lang uddannelse, kan man godt være tilhænger af fakta og sund fornuft ;-)

.
På det nationaløkonomiske område har man jo i mange år arbejdet med ADAM (hedder den stadig det?). Den er tydeligvis blevet raffineret over årene så man idag kan lave ret præcise forudsigelser af økonomiske indgreb.

Nu ønsker man at kunne det samme indenfor trafik.

--
Venligst

Michael Deichmann

[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen