DSB færdig som operatør af S-togsdrift (Generelt)

af Scharfenberg, onsdag 13. december, 2017, 09:11 (400 dage siden) @ Peter Christensen

- DSB skal eje stationerne og skinnerne

Det sidste lyder mere end underligt?

Totalt underligt.
Det giver ikke mening at DSB overtager skinnerne (andet i DSBs verden).
Alene balladen om overdragelsen af signalprogrammet burde kunne få koldsveden frem....
Alt det fine med om den nuværende operatør (DSB) kan håndtere at DSB laver et udbud og heraf følgende risiko for kasketforvirring samt EUs krav om adskillelse mellem operatør og ejer; det tager vi en anden dag.
Vil dog lige se detaljerne inden jeg banker hovedet ind i væggen af ren afmagt.

Bybaner er undtaget fra EU's jernbanedirektiver, så i princippet kan man godt lave en 'metro-model' på S-banen.

Men det bliver bestemt ikke kønt. Tror ikke at DSB vil juble over sin nye rolle som trafikkøber OG infrastrukturforvalter, som siden 1998 ikke har været en del af DSB's forretning. Læg så signalprogrammet oveni. Herre jemini!

Mht. om der er nogle analyser om førerløse S-tog, lavede Transportministeriet en rapport tilbage i 2008 el. 2009, tror jeg. Kender ikke konklusionen/anbefalingen fra dengang andet end, at det med førerløs metrodrift indebærer, at alle tog bliver stoptog, da alle tog skal køre med samme standsningsmønster og dermed lige langt mellem hinanden på hele strækningen. Dermed farvel til hurtigtog på Køge Bugt banen og Nordbanen. Men jeg menes ikke at have set nyere analyser på området. Vildt hvis man bare beslutter det ud af den blå luft. Skal der perrondøre op på alle (78?) S-togstationer, er jeg godt nok spændt på at se, hvor gnidningsløst det kommer til at gå. Og om budgettet på 4,5 mia. kr. holder?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Brammingeulykken
Brammingeulykken
Den 26. juli 1913 skete en af de værste jernbaneulykker i Danmarks historie, da Tog 1029 - også kendt under navnet ´Emigranten´ - afsporedes umiddelbart vest for Bramminge station. Ved ulykken omkom 15 personer, ligesom mange blev hårdt såret. Her er hele historien.
 Læs artiklen 
Hectorrail
ContecRail
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen