Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Efterlysning besættelsen afsporing - 2 sabotager (Generelt)

af Asger Christiansen, 9/1 2018, 18:50 (2270 dage siden) @ Michael Julsrud

I fjor udkom en bog med titlen "Vendsyssel under Besættelsen" af Pernille Pedersen. I et afsnit om jernbanesabotager kan man på henholdsvis side 417 og side 423 læse følgende (der er ingen fotos):

Den 9. november 1944
På strækningen Understed/Dybvad til Frederikshavn sprængtes på privatbanen. Et lokomotiv og 3 vogne væltede af sporet. Godstoget var en tysk transport og en del af troppebevægelsen "TIRPITZ".

Den 3. marts 1945 kl. 08.45
På privatbanen mellem Sæby og Volstrup var der 8 sprængninger, og en togvogn væltede foran en anden tysk togtransport. General Lindemann, de tyske troppers øverstkommanderende i Danmark, var på en af sine inspektionsture rundt til tropperne i Danmark og var nu i Sæby, hvor toget blev forhindret i at fortsætte til Skagen, da et tidligere tog blev afsporet.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak