Lokomotivfører højre/venstre - Menneskedyret (Generelt)

af Søndenfjords, lørdag 13. januar, 2018, 10:08 (402 dage siden) @ 89bjarke

[image]
I Frankrig, hvor togene kører i venstre side, står lokomotivføreren naturligvis til venstre, så han kan se signalerne, men som det fremgår af Jean Renoirs imponerende mesterværk La Bète Humaine - Menneskedyret - fra 1938, kan det give nogle oversigtsproblemer.
Filmen indledes med en fantastisk 10 minutter lang sekvens, hvor lokomotivet buldrer gennem det nordfranske landskab fra Paris til Le Havre med Jean Gabin som lokomotivføreren Jacques Lantier.
Gennem vinduet i venstre side af førerhuset holder han hele tiden øje med signalerne, men på et tidspunkt svinger banelinien til højre, så han ikke længere kan se dem.
Men så løser han problemet: Midt i larmen fra lokomotivet pifter han til sin fyrbøder, peger med to fingre på sine egne briller og peger derefter ud af fyrbøderens vindue til højre. Og så er problemet løst. Fyrbøderen overtager signalvagten for en stund ...
[image]
Jean Gabin til venstre som lokomotivføreren Jacques Lantier og til højre fyrbøderen, der på et tidspunkt overtager rollen som udkigspost.
[image]
Vi har tidligere beskæftiget os med filmen her:
http://www.jernbanen.dk/forum/index.php?id=37556


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen