Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Siemens skal levere nye el-lokomotiver til DSB (Generelt)

af andersj, Aalborg, 14/3 2018, 15:23 (2234 dage siden) @ Lasse Toylsbjerg-Petersen

Hvad tror du ikke det ville koste at købe 26 Passat'er med en anden motor end den VW tilbyder som standard?


Formentlig det samme som når man køber et Siemens lokomotiv til at virke med Bombardiers dobbeltdækkervogne :-) Her bliver DSB også "First Mover" (CFL, DB Regio, DB Fernverkehr, KM i Polen, CD, ISR, ZSSK, ÖBB, SBB og FS har alle købt lokomotiver og vogne af samme leverandør), men vi skal nu nok hjælpe, når det ikke virker. Siemens er jo en af vores store samarbejdspartnere i andre projekter. Det helt store cirkus bliver, hvis Skoda eksempelvis vinder udbuddet på de nye vogne....

BR 182 (Taurus) kører/har kørt med Twindexx vogne og DB Regio har pt. indlejet nogle Vectron fra Railpool til at køre med Twindexx vogne mellem Nürnberg og Sonneberg da DB Regio åbenbart ikke selv har lokomotiver klar med ETCS. Der køres dog i sandwich uden styrevogn, vist både fordi der er mangel på styrevogne pga. den forsinkede levering af BR 445 togsæt (Twindexx Vario) og fordi styrevognene heller ikke har ETCS endnu.

Video med Vectron + Twindexx kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=LnlL9cTkF_w

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Højbygaard Sukkerfabrik
Højbygaard Sukkerfabrik

Sukkerfabrikken Lolland blev opført i Holeby i 1872. På grund af uheld og en ringe økonomi, gik fabrikken konkurs i 1877 og genopstod med nye ejere som Højbygaard Sukkerfabrik. Her er historien og billederne fra fabrikken med de mange smalsporslokomotiver.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak