Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Forslag til ny bane Roskilde - Hillerød (Trafikpolitik)

af Morten Flindt Larsen, 25/3 2018, 11:43 (2195 dage siden) @ UTJ

Trafikinvesteringer i Nordsjælland er pantsat i Ring 5, som ingen rigtig vil have, men som Trafikministeriet med skiftende navne holder fast i gennem arealbeslaglæggelse. Og en 600s-bane er del af det spil. Diverse tanker om en HH-forbindelse er selvfølgelig med til at mudre ekstra op i billedet.

Linje 600S kan ikke siges at være overbelastet; den har 20 minutters drift selv i myldretiden, og halvtimesdrift i ydertimerne. At erstatte busserne med en trafikalt sårbar enkeltsporet jernbane Ro-Hi med fjernstyrede krydsningsstationer og en hulens masse trinbrætter, og lade banen trafikere med tog fra Køge i 20 minutters takt, vil være en ualmindelig svinsk omgang med skattekronerne, så længe der ikke eksisterer et transportbehov og en passagermængde, som busserne ikke kan transportere på fuldt ud tilfredsstillende vis. På sigt er der ingen storslåede planer for udbygning af boliger og erhverv mellem Ro og Hi, der kan berettige en mangemilliardinvestering i et nyt baneanlæg her, som tilfældet var ved det seneste nyanlæg af en persontrafikbane i regionen; Køgebugtbanen.

Vh
Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Gjerrildbanen - En Rejse Gennem Norddjurs

Gjerrildbanen - En Rejse Gennem Norddjurs. Pris 290 kr.

Læs mere

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak