Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Forslag til ny bane Roskilde - Hillerød (Trafikpolitik)

af UTJ, 25/3 2018, 18:48 (2221 dage siden) @ kme

Du kan få et gratis grundkursus i kapitalisme: Behov er noget man skaber. Se bare Ørestaden, Nordhavn og metroen. 100% skabt uden noget behov.

.
På baggrund af planlægning. Planlægning findes i alle samfundssystemer, både såkaldt kapitalistiske og i socialistiske. Folkets umættelige behov findes uanset samfundssystem, herunder få personers umættelige behov for selv at kunne sidde i et tog, selv om det er mere fornuftigt at du kører i bil eller tager bussen, set ud fra en samfundsmæssig betragtning. Desuden er der altid et umætteligt behov for at bruge andres penge fremfor egne (uanset om han har dem eller skal gå tiggergang).

Alle baneanlæg i og omkring København er opstået som følge af planlægning. Og ingen har nogensinde haft illusioner om at alle skulle køre med den kommende jernbane. Selv i 1860'erne foretog man trafikanalyser inden man påbegyndte baneanlæg i det nordsjællandske.

Tag du blot turen indenom Hovedbanegården, hvis du gerne vil køre med tog mellem de to byer - der er faktisk glimrende forbindelser og så lang tid tager det ikke - ca 1 time og 16 minutter med toget og 1 time og 17 minutter med bussen - jernbanen er bygget forlængst.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak