Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Forslag til ny bane Roskilde - Hillerød (Trafikpolitik)

af tgpedersen, 27/3 2018, 10:05 (2212 dage siden) @ UTJ

Men så er det vel også det rigtige sted at bygge ny bane?

.
Nej, for alle de mange togrejsende skal til København - og når ring3-letbanen kommer formentlig til Ballerup og lignende steder. Men der er selvfølgelig en lille klub drømmere der ser tog her, der og allevegne som løsningen på alverdens problemer.

Det er din bevisførelse for at der ikke er behov for en bane Hillerød - Roskilde?


Med den foreståede linjeføring til Hillerød kører man i en stor bue udenom arbejdspladserne i Hillerød, altså lige bortset fra det nye sygehusbyggeri - og hovedvej 6 er absolut ikke belastet i væsentlig grad.

Men han foreslog jo ingen speciel linjeføring mellem Ølstykke og Hillerød?

Men du kan få et forslag her eller her.


Fordi man har relativ høj markedsandel i et geografisk område er det ikke ensbetydende med at alle baneanlæg vil have samme effekt, faktisk ganske modsat.

Hvordan 'ganske modsat'?

Men du kan jo lære om marginale effekter og marginale afkast, hvis du orker. Det er i øvrigt interessant at se hvor hurtigt uddannelsesloftet er slået igennem og hvor ringeagtet viden om simple økonomiske sammenhænge er blevet.

Du postulerer, uden tal eller bevis, at banen vil være urentabel (driftsøkonomisk eller samfundsøkonomisk?) og så sætter du dig på den høje hest?


Men man har dog lov til at være togdrømmer, men husk lige også at tage trafikstyrelsen med i drømmene og når der er ventid på sygehusene skænk det tomme tog eller bus en venlig tanke. I ventetiden kan der drømmes videre..........

Det her nye sygehus, som vil blive betjent af en ny station på S-banen og Frederiksværkbanen, hvor også den foreslåede Roskilde - Hillerød bane vil standse? De tog bliver fulde. Men du kan jo drømme videre om dengang Hillerød var en landlig idyl.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak