Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

När man ser det lite grann så här från ovan...

af Ole Stuhr Hansen, 16/10 2010, 17:09 (4912 dage siden) @ Tommy Nilsson

Er rutebilstationen nedlagt? Der er ikke en eneste rutebil på billedet. Så kan maskindepotet måske få sin grund tilbage?

Det kunne være rigtig godt for Jernbanemuseet, og så vidt jeg er orienteret, ejer DSB stadig arealet, hvor rutebilstationen har været. Men spørgsmålet er, om man i disse tider med opsplitning af DSB's aktiviteter (og salg af selskabet) og planer om yderligere udlicitering sådan uden videre kan overdrage arealet til Jernbanemuseet, som jo har selvstændigt budget.

Fornyligt havde transportministeren og DSB's direktør et møde, hvor man blev enige om, i hvilken retning DSB skal udvikle sig.

Og en af mødets konklusioner var, at DSB Ejendomme, der også administrerer DSB's arealer, skal udskilles i et selvstændigt selskab, som på længere sigt skal overtages af staten/banedanmark. I samme ombæring skal overflødige arealer sælges fra og indtægterne tilfalde statskassen.

Så det er i hvert fald nu, der skal tages initiativer til gavn for museet, inden planerne omsættes til lov.

Set fra museets synspunkt kan man håbe på, at arealet med den tidligere rutebilstation ligger for indeklemt mellem museets bygninger (og drejeskiven) på den ene side og perronen ved spor 7 på den anden side til at en investor vil finde arealet kommercielt attraktivt.

Mvh. Ole


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB D893

Lokomotivfabrikker

Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak