Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Banedanmark genåbner Randers Havn 1. april 2011

af Ranslirpa, 27/3 2011, 07:02 (4750 dage siden)

Banedanmark har besluttet at genåbne Randers Havn i en prøveperiode på foreløbig ét år fra 1. april 2011 til 1. april 2012.

"Vi må erkende, at vi simpelthen har lukket alt for mange havnebaner og havnespor de seneste år" udtaler administrerende direktør Jesper Hansen, Banedanmark.

"Havnebanerne er generelt ikke velvedligeholdte, hvilket er en prioritering fra vores side. Men det viser sig faktisk, at hvis et havnespor får lov til at "hvile" i en kortere årrække besidder det en regenereringsevne og er faktisk i stand til at helbrede sig selv, om jeg så må sige. Vore ingeniører har foretaget undersøgelser af flere lukkede havnebaner og har konkluderet, at havnesporene i Randers nu er kommet sig så meget, at vi for en periode på foreløbig ét år startende 1. april i år nu tør genåbne havnebanen i Randers".

Banedanmark har i anledning af den midlertidige genåbning af Randers Havn ændret det standsignal ”stop” (signal 16.1.2.), der de seneste år har spærret for adgangen til havnen. ”Vi har ændret signalet, således at det kan lægges ned efter behov. Vi er derfor uafhængige af politiske beslutninger og eventuelt manglende bevillinger udover 1. april næste år. Vi satser på, at operatørerne især vil befordre træ og skærver via Randers Havn og for os vil 1. april derfor være en ganske særlig dato” afslutter Jesper Hansen, der lover at følge op på benyttelsen af det genåbnede havnespor i en pressemeddelelse sidst på dagen 1. april 2011.

[image]

Randers Havn. Til venstre sporet til Bombardier, til højre de genåbnede havnespor og det nedlagte standsignal. 25.03.2011 kl 9.39. (Fotograf: Ranslirpa)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak