Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Frit billetsystem (Generelt)

af Scharfenberg, 16/5 2018, 08:26 (2165 dage siden) @ P.Jensen
redigeret af Scharfenberg, 16/5 2018, 09:13

Mig bekendt er der ikke rejsekort tvang - eller nødvendigvis behov for det. Det er vel kun tilskudsstøttede tog og busser der er - eller skal være - tilsluttet??

"Fjernbusserne" Flixbus, Kombardo Expressen og Sort billet tager ikke imod rejsekortet og de klarer sig fint uden det.

Med fri konkurrence vil man ikke bare kunne bruge sin billet eller rejsekort til hvilken som helst afgang.
Kom sidste år med X-2000 fra Linköping og skulle skifte i Lund til efterfølgende X-2000 tog til København. Dette tog var så forsinket over en time, men SJ-biletten gælder ikke til Øresundstogene - så valget enten at se 3-4 Øresundstog køre forbi mod København eller købe ny billet og stå på et af disse.

P.Jensen

Dette er vel nok den største anke ift. kundeperspektivet og fri trafik. Kunderne vil skulle acceptere, at deres billet ikke gælder til alle afgange.

Lad os forestille os følgende scenarie (København-Odense, 6 afgange i timen):

1. Arriva afgang minuttal 00 og 30
2. DSB 10 og 40
3. FlixTrain 20 og 50

Samlet set har kunden 6 tog i timen at vælge mellem, men vil man kun rejse på ét selskabs billet, har man kun to afgange i timen. Især irriterende ved forsinkelser.

For ca. 15 år siden var jeg i Manchester i en uge og benyttede busserne på Oxford Street, der angiveligt er den strækning i verden med højest frekvens af busafgange. Der kørte en bus gennemsnitligt en gang i minuttet, men det var ca. 7 forskellige selskaber. De havde så slået sig sammen, så billettype 1 omfattede 4 af selskaberne og billettype 2 3 af de andre selskaber. De fleste valgte så billettype 1, for den gav jo samlet set flest afgange. Men man skulle stadigvæk selv tjekke hver gang hvilket selskabs bus, men steg ombord i.

Fint hvis fri trafik kan tiltrække flere kunder til jernbanen, men det er bare vigtigt, at man ikke stikker folk blår i øjnene.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Jernbanehumør
Jernbanehumør

´Og så var der den om …´. Morten Flindt Larsen har samlet en lang række historier og vittigheder fra jernbanernes univers ved at gennemgå tusindvis af gamle jernbaneblade, tidsskrifter, dagblade m.v.. Tilføj selv dine egne bedste jernbanevittigheder.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak