Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Frit billetsystem (Generelt)

af Morten Flindt Larsen, 16/5 2018, 16:41 (2162 dage siden) @ Henrik Hansen

Som endnu en pudsighed forlyder det iøvrigt, at salget af "kontant billetter" / "enkeltbilletter" eller hvad sådan noget nu hedder, er stærkt stigende, da folk fravælger Rejsekortet, efterhånden som disse udløber...det er tilsyneladende nemmere blot at købe en dyrere enkeltbillet, end at anmode om et nyt kort, og derefter holde det optanket, hvis man ikke bruger bus og tog ofte....

Rejsekortet er ikke perfekt - hverken takseringsmæssigt eller teknisk.

Et familiemedlem skulle rejse fra Esbjerg til Vejen. Rejsekortet checkes ind på Esbjerg Station, og standeren kvitterer for indtjekning.

Under kontrol i toget, viser togførerens 'device' at kortet ikke er checket ind (!) og han begynder at finde 'bødeblokken' frem. Heldigvis havde vedkommende en telefon med rejsekort-app. på og app'en viste at kortet rigtig nok var checket ind i Esbjerg. En noget slukøret togfører sjoskede så videre..

Denne episode viser netop hvorfor Rejsekortet er 'teknisk defekt'. Man kan ikke stole på det, og man har ingen mulighed for at validerer at man nu har gjort alt korrekt eller at sikre sig imod defekt udstyr hos f.eks. togpersonalet. Endelig står man selv tilbage med bøvlet med at få retfærdiggjort en uddelt afgift, når Rejsekortets udstyr fejler.

Du har helt ret i dine betragtninger! Og af samme årsager var papklippekortene, også noget teknisk defekt bras, som vi ikke desto mindre måtte trækkes med i over 30 år. Og så var der endda en vis type mennesker, der hylede og skreg, da klippekortene blev afskaffet, både fordi de gik galt, når stemplemaskinerne stemplede forkert, når folk skulle tænke selv og prøve at beregne zoner, og når kortene røg med i vaskemaskinen. Det var et skod-billetteringsmiddel, men man havde ikke bedre. Endelig stod man selv tilbage med bøvlet med at få retfærdiggjort en uddelt afgift, når klippekortene fejlede.

Så i og for sig er man godt dum, hvis man ikke holdt op med at bruge kollektiv trafik allerede da klippekortene kom frem i 1979. Men der er jo altid nogle, der enten er lidt træge i optrækket, ikke har råd til en bil eller blot får tilfredsstillet en bizar libido ved at brokke sig over dette og hint. Hvad det sidste angår, så har jeg aldrig læst, at der ligefrem skulle være flere tekniske fejl på rejsekortet end på de gamle analoge systemer, og vi havde jo nok hørt, hvis det var tilfældet.

Med vanlig venlig hilsen
M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak