Frit billetsystem (Generelt)

af krabsen, torsdag 17. maj, 2018, 13:44 (246 dage siden) @ Peter Christensen

Det kloge havde været at lave prisstrukturen først og så rejsekortet bagefter, men som altid her til lands starter vi bagfra.

Hvorfor dog det? Så var det aldrig kommet på banen (det er der så nogle der mener ville have været bedst, men det er en anden sag :-P )

Rejsekortet er en teknisk løsning på at registrere, hvornår og hvor en rejse starter og slutter; den del kan laves helt uafhængigt af den efterfølgende afregning mellem de forskellige trafikudbydere.

Man har så valgt at koble det sammen med en pos-beregning af prisen, og det giver udfordringer, fordi den bagvedliggende takststruktur ikke altid er logisk eller gennemsigtig.
Men det er altså ikke Rejsekortets skyld, det var den heller ikke tidligere. Men da krævede det at f.eks. jeg havde 5-6 forskellige klippekort, billetter m.v. med i lommen.

Nu kan jeg nøjes med eet - uanset om jeg rejser i Aalborg, Odense, København eller Skagen. :-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hectorrail
... og så kommer toget, Trine
... og så kommer toget, Trine
Dette hæfte på 48 sider udkom i 1972 på Signalpostens forlag. Undertitlen er ´en baneveterans erindringer fra Als og Sundeved´ og er baseret på dagbogsnotater fra Stationsforstander S. S. Nielsen, Sønderborg. Hæftet er i pdf-format og fylder 16 Mb.
 Læs artiklen 

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen