Forsvarets sidespor

af K.B.Andreasen @, Midtsjælland, mandag 28. marts, 2011, 15:11 (3496 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Ud over de af Steff nævnte sidespor kan også nævnes Vandel, Lunde/Beldringe, Tirstrup (aldrig færdiggjort), Københavns Landbefæstning (Vestenceinten)...

Så sent som i går blev der faktisk skrevet lidt omkring et, af Ingeniørkorpset anlagt, spor fra Lyngby station i forbindelse med anlæggelsen af Lyngby- Gladsaxe- og Bagsværd fort, i denne tråd. Samt om Avnsøgård sidepor (vel som et af de første, der ikke var midlertidig) og Vipperød Station der blev finansieret af daværende krigsministeriet.

Og som Thomas nævner må vi endelig ikke glemme Voldbanen med Batteritoget, på Vestvolden mellem Avedøre og Husum, som rent faktisk havde tilslutning til statsbanenettet.

En anden bane der af indlysende årsager ikke har tilslutning til det ordinære banenet og derfor ikke lige falder under kategorien sidespor, men som stadig synes værd at nævne, er jernbanen på Saltholm som også indgik i Købenshavns Befæstning. Man kan læse lidt om grundene til at anlægge en jernbane på Saltholm, samt soldaterlivet på øen og nogle børns opfindsomhed her.

--
[image][image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen