Militære sidespor

af gamle ole, mandag 28. marts, 2011, 16:15 (3289 dage siden) @ Preben Poulsgaard

Måske overlapper mit svar de andfe svar, men i hovedstadsområdet var der udover det nævnte "pansertog" hjemmehørende ved Vestvolden og i følge min far skydende ud over Amager Fælleds skydebaner ved ballonparken, hvor en mand gik op i ballon og styrede nedslagene mm.
Der var sidespor fra Springforbi på kystbanens vestre spor ind til det sidst byggede fort, Tårbækfortet, ligesom der fra Lyngby St var et spor gående vest på mod Budinge, Lyngby og Gladsaxe forter/batterier. Der var også spor fra Nordbanen østpå ved anlægget af garderhøjfortet.
Militæret havde sidespor ved Gentofte, Birkerød og Duemose på GDS. Man blev vist uenige om betalingen af vedligeholdelse, hvorefter sidstnævnte blev nedlagt. Ved Vordingborg og Måske Næstved ligger der stadig noget, og der var muligvis et sidespor til Antvorskov?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

FFJ ML1209
Odsherreds Jernbane 1899 - 1949
Odsherreds Jernbane 1899 - 1949
Ved Odsherreds Jernbanes 50 års jubilæum i 1949 udgav banen dette jubilæumsskrift, der fortæller om banens forhistorie, bygning og drift fra åbningen i 1899 til 1949. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen