Hver femte tager bussen fra Aarhus til København (Trafikpolitik)

af Scharfenberg, mandag 09. juli, 2018, 10:23 (842 dage siden) @ Peter Christensen
redigeret af Scharfenberg, mandag 09. juli, 2018, 10:53

Det kunne være interessant at se, hvem busserne egentlig tager kunder fra. GoMore? De konkurrerer
jo i høj grad også på pris og knap så meget på rejsetid. Indenrigsfly? Så vidt jeg ved vækster de ikke pt., hvilket har fået regeringen til at sænke afgifter for indenrigsflyvning. Men effekten er endnu ukendt. Det kan også være, at fjernbusserne rent faktisk tager kunder fra prisfølsomme privatbilister, der bare gerne vil slippe rattet og slappe af fx på færgen.

Det bliver goder og goder jo langer tid der går......
Nu kunne jeg skrive en del om handelsskoleelevers evner i dansk og bøjning af uregelmæssige verber; det gør jeg så ikke.
Jeg bemærker blot at ordet "vækste" er lige så skrupdårligt som lang, langer, langest.
Eller er det blot at fedte for visse politikere, at der spares på verberne således, at de bøjes mere mindre end dem, der bøjes lidt mindre og mindre, men altså mindre mindre?

Jeg er med på, at 'vækste' ikke er accepteret af Dansk Sprognævn. Endnu. Men jeg synes, at det er et godt ord, som vi mangler i det danske sprog.

Til gengæld kunne jeg godt undvære disse ukrudtsord:

* Samt og samtlige: Vi har bedre ord for dette: 'Og' og 'alle'
* Fremadrettet (mit hadeord nummer 1): Hvorfor ikke bare sige 'fremover'?
* Rollemodel (også et af mine hadeord): Importer kun fremmedord hvis man ikke allerede har et ord for det som fx Rollemodel = forbillede. Ellers er det bare gammel vin på nye flasker


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen