Militær transport til Oksbøl? Krigsgæld, forkert udsagn! (Generelt)

af Steff @, tirsdag 10. juli, 2018, 20:26 (224 dage siden) @ kme

Nu er vi vist ved at bevæge os væk fra temaet om militære transporter omkring Oksbøl samt Tirpitz stillingerne og jernbanerne hertil. Så det er vel på tide at afslutte denne tråd m.h.t. Tirpitz mv. for min part.
Men inden da, med hensyn til påstanden om at Tyskland ikke betalte noget tilbage i krigsgæld, er dette ganske og aldeles forkert og engang imellem er det godt at undersøge ting før man smider et udsagn på nettet:-) :

Nazitysklands krigsgæld til Danmark
Tysklands krigsskadeerstatning for besættelsen af Danmark blev i 1946 opgjort til 11,6 milliarder kroner.
• 4,8 milliarder kroner stammede fra værnemagtskontoen, som blev brugt til at betale for de mange tyske bunkeranlæg på Vestkysten, nye flyvepladser og veje.
• 2,9 milliarder kroner var tabet på den såkaldte clearingkonto, hvor man trak importen af tyske industriprodukter fra Danmarks eksport af landbrugsvarer til Tyskland.
• Danmark blev tildelt 0,25 procent af den samlede tyske krigserstatning. USA og Storbritannien fik hver 28 procent, Frankrig 16 procent, Holland 3,9 procent og Norge 1,3 procent.
• Tyskland betalte efter Anden Verdenskrig af på erstatningen til Danmark. Samtidig konfiskerede den danske regering tysk ejendom for 156 millioner kroner.
• På en konference i London i 1953 indvilgede Danmark sammen med andre lande i at halvere den resterende tyske gæld til cirka 5,7 milliarder kroner. Da havde Tyskland betalt 200 millioner kroner i erstatning.
• Samme år indvilgede Tyskland i at betale 160 millioner kroner i erstatning for de betydelige udgifter, den danske stat havde til tyske flygtninge efter krigen.
• 16 millioner D-mark gik til danske ofre for nazisternes forfølgelser.
• Tyskland betalte i 1983 sidste rate af den reducerede krigsgæld til Danmark.
Kilde: Udenrigsministeriet (2007), Kristeligt Dagblad.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen