Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Forsvarets sidespor - Gedhus og Frederikshavn

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 29/3 2011, 13:24 (4776 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

* hvis jeg husker rigtigt, så endte Frederikshavns seneste havnebane inde på Flådestation Frederikshavn?

I følge Jernbanen, 1979, nr 5 side 123 er "sporet i realiteten ført helt frem til gitteret om Flådestation Frederikshavn for dette etablissements eventuelle senere anvendelse"

* i Gedhus (syd for det tidligere nævnte Grove Sidespor) var der et trinbræt. Men der var også et sidespor og jeg TROR, at dette sidespor også havde et eller andet at gøre med Forsvaret.

I Gedhus ibrugtoges 30.07.1921 et sidespor nord for overkørslen. Dette sidespor blev anvendt af Gedhus og Omegns Mergelforsyning. Den 14.10.1942 blev der ibrugtaget et sidesporsanlæg for værnemagten. Dette anlæg lå syd for overkørslen og bestod af to sidespor, hvoraf det ene var ca 400 meter langt. Sidstnævnte sidesporsanlæg betjente til banens nedlæggelse i 1977 et militært depotområde. Kilder: Ole E. Mogensen: Sporene på Heden og Niels Jensen:
Midtjyske Jernbaner.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MZ1410
Hedehusene Skærvefabrik A/S
Hedehusene Skærvefabrik A/S

I 1892 stiftede ingeniør Peter Madsen "P. Madsens Skjærvefabrik og Grusgrav ved Hedehusene" og startede dermed gruseventyret i Hedehusene. Her er historien om virksomheden med fokus på både de smalsporede og de normalsporede baner samt de tilhørende lokomotiver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak