Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

lokofører , krav mm (Generelt)

af Kaj Aage Holdt ⌂, Køge, 4/8 2018, 04:45 (2085 dage siden) @ gamle ole2

Gennem de seneste 4 år er kravene langsomt blevet slækket når det handler om lokomotivførere til uddannelse hos DSB. Om det handler om at man vil have nogle mindre rigide krav fordi det bliver sværere og sværere at finde egnede kandidater eller om man har ville gøre op med nogle nogle krav der ikke helt var tilpasset moderne togdrift skal jeg så ikke kunne udtale mig om.

Dog ser jeg at man til S-tog lige nu søger lokomotivførere til uddannelse og kravene er markant anderledes end tidligere:


"Krav og forventninger
Det er et krav for at søge stillingen, at du
- er fyldt 20 år
- har et godt helbred og normal hørelse
- har et godt syn og normal farvesans
- kan forstå, tale og skrive dansk

Derudover har du mindst en af følgende uddannelser

- har bestået matematik eller fysik på minimum niveau b
- er faglært inden for en teknisk erhvervsuddannelse
- har en videregående uddannelse inden for det tekniske område
- efter endt uddannelse har arbejdet mindst 18 måneder som letbanefører
- har arbejdet mindst 18 måneder som rangist, køremand eller anden stilling, der kræver A certifikat jf. bekendtgørelse nr. 985 af 11. oktober 2011 om certificering af lokomotivførere
- har arbejdet mindst 24 måneder inden for et fagligt område, der kunne dækkes af en overenskomst indgået i mellem Dansk Industri og Dansk Jernbaneforbund
- er uddannet pilot eller har anden relevant erfaring eller uddannelse efter Dansk Industri og Dansk Jernbaneforbunds bedømmelse"



Der er dermed blevet rystet voldsomt i posen og der er åbnet gevaldigt op til et langt større udbrud af kandidater til jobbet. Det virker lidt som DSB's indmeldelse i Dansk Industri måske har været medvirkende årsdag til at Dansk Jernbaneforbund har løsnet lidt på grebet om kravene. Det bliver i hvert fald spændende om det bliver muligt at fylde holdet helt op denne gang.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Eventyrlige Rejseberetninger

Eventyrlige Rejseberetninger. Pris 170 kr.

Læs mere
Indsend billeder
Hvad er det?
Hvad er det?

Her er en lille samling på 28 jernbanebilleder optaget gennem de seneste 30 år og spørgsmålet er nu, hvad de forestiller? Forhåbentlig kan nogle af Jernbanen.dk´s jernbanekyndige læsere identificere nogle af motiverne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak