Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Togene kører som vinden blæser... (Generelt)

af krabsen, 9/8 2018, 21:08 (2079 dage siden) @ Jens N

Pressemeddelelse fra Banedanmark.

Hvem beslutter aflysningerne og ud fra hvilke kriterier?

Formentlig de relevante beslutningstagere ud fra en generel vurdering af forholdene, herunder DMIs forventning til vindstyrker m.v.
Det vil altid være en afvejning af fordele og ulemper ved de forskellige alternativer.

Og hvad er det man frygter? Det er godt nok sjældent at et tog blæser af skinnerne og en evt. påkørsel af et væltet træ er sjældent skyld i skader på passagererne.

Men kan give ganske store besværligheder og skade på materiel, problem med at skaffe erstatningstransport med kort varsel, følgeskader osv.. Hvis (hvad der vel er ret stor sandsynlighed for) et væltet træ i en vestjysk plantage stopper et tog langt fra offentlig vej kan det være ret bøvlet at få erstatningsbusser ind i den plantage, for der er nok væltet flere træer..

Der er ikke tilsvarende meldinger om lukkede veje og aflyste busser. Endnu et godt argument for vejene...

Fuldstændig korrekt: På fleksibilitet ved uforudsete hindringer for trafikken vinder biler stort. Det har ikke noget med hverken politiske holdninger eller had til jernbaner at gøre, det er et simpelt spørgsmål om forskelle i tekniske løsninger: Det er meget lettere for en bus at køre uden om en forhindring, finde andre veje etc., end det er for et tog.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak