Avatar

Forsvarets sidespor - Gedhus og Frederikshavn

af Carsten B. Thomsen @, Frederikshavn, torsdag 31. marts, 2011, 14:33 (3493 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

* hvis jeg husker rigtigt, så endte Frederikshavns seneste havnebane inde på Flådestation Frederikshavn?


I følge Jernbanen, 1979, nr 5 side 123 er "sporet i realiteten ført helt frem til gitteret om Flådestation Frederikshavn for dette etablissements eventuelle senere anvendelse"

Havnestationssporet ligger der skam endnu - der er blot lagt asfalt mellem skinnestrengene fra Kragholmen frem til krydset ved Lodsgade (den nordlige indkørsel til Trafikhavnen), sådan at gående kan komme sikkert ned til Trafikhavnen - mestendels togrejsende, der skal videre med færge til Læsø, Göteborg eller Oslo.
Havnestationsspor-stien er egentlig en gangsti, men de cyklister, som har deres liv kært, foretrækker nu engang at cykle dér, frem for på den 4-sporede E45, som ligger lige ved siden af havesporet, og hvor den brølende trafik ikke ligefrem gør cykling på den smalle malede cykelbane langs østsiden af vejen til nogen udsøgt fornøjelse.
Havnestationssporet fører stadig helt frem til Flådestationens hegn, men ligger nu nedenunder et tykt lag asfalt ved den sydlige indkørsel til Trafikhavnen. Men i tilfælde af, at behovet skulle opstå (i ufredstid eller hvad ved jeg), så vil sporet stadig kunne gøres farbart rimeligt hurtigt.
Desuden, selvom Havnestationen ikke har været brugt i en hel del år, så er der stadig lys i signalerne ved Kragholmen-overkørslen - så havnestationsporet er ikke helt "dødt" endnu.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen