Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Trinbræt i Stilling til 100 mio. kr.? (Generelt)

af Schienenwolf, Læsø, 14/9 2018, 18:37 (2041 dage siden) @ Mester

Der er ikke nogen station, som Banedanmark kan "genåbne" i Stilling, heller ikke sikkerhedsmæssigt; der er kun et dobbeltspor, som passerer gennem byen. Hvis Skanderborg Kommune med sin "genåbning" hentyder til den tidligere stationsbygning på Stationsvej 13, så tilhører den DSB og har intet som helst med Banedanmark at gøre, og hvis kommunen ønsker, at en genåbning skal omfatte de anlæg, der var til stede, da stationen blev nedlagt, så må det betyde, at Banedanmark både skal genetablere spornettet og købe stationsbygningen og pakhuset af DSB. Det kan snildt løbe op i 100 mio. kroner, så det ønsker kommunen nok ikke. Jeg tror ikke, at kommunen egentlig fatter, hvad den selv ønsker.


Hvis man vil misforstå, lykkes det som regel også.
Nu er der jo ikke tale om at genetablere spornettet og pakhus eller for den sags skyld installere en stationsforstander i den gamle station.
Mit bedste bud er, at accepterer kommunen og staten en pris på 100 mio kroner for lidt perronkanter, en rejsekortstander, et par bænke, en lygtepæl og nogle trapper, kommer næste prisoverslag til at lyde på 250 mio kroner.
Nogle gange får jeg en fornemmelse af, at Banedanmark helst så alle “kunder” smuttede ud af butikken.

Der er ikke tale om at ville misforstå men enten om at kommunen ved deres upræcise og uspecificerede formulering vil have carte blanche til at putte hvad som helst ind under deres formulering, eller at de pågældende kommunale embedsmænd rent faktisk ikke aner, hvad de selv skriver. Det første er nok det mest sandsynlige, for hvor svært kan det være at opliste de delelementer man ønsker på et helt nyt standsningssted. Man sætter sig blot ind i sin bil og tager på studietur til en lignende ny station f.eks. Hedensted og gør notater, men det er selvfølgelig ikke så fancy som at studere kraftvarmeværker i Singapore og have konerne med, som man ellers bruger det i de kredse. Med den upræcise formulering kommunen har valgt, skal der f.eks. ikke bruges kommunale penge på at opstille billetautomater og rejsekortstandere. Kommunens formulering er et klokkeklart forsøg på at holde en ladeport åbent til senere at kunne "misforstå" til egen fordel og få staten til at betale gildet. Alene den omstændighed, at kommunen i sin formulering refererer til noget, som blev nedlagt før en stor del af de kommunale embedsmænd havde lært at gå, er særdeles påfaldende.

--
Hilsen
S

Strør ægte Læsø sydesalt i dine sår.

låst
3331 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak